Smakoterapia (Okładka miękka)

Smakoterapia

Smakoterapia (Okładka miękka)

Oferta specjalna -35%
Kup na prezent
Alergia pokarmowa to nic przyjemnego. Robiąc zakupy czy stołując się na mieście, zawsze trzeba się dwa razy zastanowić, zanim weźmie się cokolwiek do ust, żeby swoją niefrasobliwością czy roztargnieniem nie napytać sobie biedy. Natomiast uczulenie na nabiał, cukier i gluten jednocześnie to brzmi po prostu jak wyrok. Bo niestety, te trzy składniki są obecnie niemal we wszystkich produktach, jakie można obecnie znaleźć na sklepowych półkach. Sprawa komplikuje się jeszcze bardziej, gdy problem dotyczy osoby najbliższej i jednocześnie całkowicie zdanej na naszą pomoc, a w dodatku dość wybrednej, czyli dziecka. Przed takim wyzwaniem stanęła Iwona Zasuwa, gdy u jej syna ujawniły się takie właśnie alergie i musiała w swojej kuchni przeprowadzić prawdziwą rewolucję.

Iwona Zasuwa z zawodu jest muzykiem i pedagogiem. Od wielu lat współpracuje z największymi gwiazdami na muzycznej scenie jako chórzystka i wokalistka sesyjna, w tym na przykład z Kayah. Gotowaniem pasjonuje się od dawna i zawsze kierowała się w swoim gotowaniu główną zasadą – by przygotowywane przez nią potrawy były przede wszystkim zdrowe. Niestety, wkrótce po tym, jak urodził się jej syn, musiała całkowicie zmienić swój sposób patrzenia na zdrową kuchnię. Chłopczyk okazał się bowiem uczulony na cukier, nabiał i gluten, co spowodowało konieczność bezwzględnego wyeliminowania z jego diety tych składników. Jego mama musiała się więc nauczyć gotować na nowo, a swoimi pomysłami na potrawy odpowiednie dla jej synka zaczęła dzielić się na swoim blogu. Takie były początki Smakoterapii. Teraz autorskie receptury Iwony Zasuwy zebrano w bestsellerowej publikacji zatytułowanej „Smakoterapia. Kuchnia roślinna bez glutenu, nabiału i cukru”.

W książce tej nie znajdziesz półproduktów, żywności przetworzonej i żadnych gotowców, od których uginają się sklepowe półki. W ponad stu czterdziestu przepisach autorstwa Iwony Zasuwy znajdujących się w tej publikacji nie znajdziesz też ani grama cukru, pszenicy, produktów mlecznych czy mięsa. Zamiast tego zawiera ona mnóstwo kulinarnych inspiracji opartych na warzywach, owocach sezonowych, najrozmaitszych kaszach (w tym specjalności Autorki, kaszy jaglanej), ziarnach czy orzechach. Iwona podpowie też, jak mądrze korzystać z tego, co daje natura, również ta zupełnie dzika – w przepisach znajdziesz więc szczaw, pokrzywę czy nawet bez. Autorka udowadnia, że kuchnia wegetariańska i wegańska, nawet pozbawiona, wydawałoby się, podstawowych składników, może być atrakcyjna, kolorowa i pyszna! A przecież tworząc swoje autorskie przepisy, musiała zmierzyć się z oceną najbardziej wymagającego krytyka, bo jej własnego małego syna. Dlatego właśnie „Smakoterapia” to książka kulinarna inna niż wszystkie.

Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak upiec jaglany chleb i pizzę z ryżu, przygotować mozzarellę bez kropli zwierzęcego mleka czy po prostu nauczyć się, w jak sposób bezboleśnie wymienić szkodliwe składniki żywieniowe na ich dużo korzystniejsze alternatywy, by jeść nie tylko zdrowo, ale równocześnie po prostu smacznie – bez wahania sięgnij po „Smakoterapię”, a na pewno nie pożałujesz!

OCEŃ JAKO PIERWSZY!

"Smakoterapia" wciąż czeka na pierwszą opinię.
Napisz co sądzisz o tym produkcie.