Polska kuchnia regionalna (Okładka twarda)

Polska kuchnia regionalna

Polska kuchnia regionalna (Okładka twarda)

Oferta specjalna -23%

Kup na prezent
Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.

OCEŃ JAKO PIERWSZY!

"Polska kuchnia regionalna" wciąż czeka na pierwszą opinię.
Napisz co sądzisz o tym produkcie.