Nowe alaantkowe BLW (Okładka twarda)

Nowe alaantkowe BLW

Nowe alaantkowe BLW (Okładka twarda)

Oferta specjalna -38%
Kup na prezent
Oto kolejny krok na drodze do pełnowartościowej, różnorodnej i zdrowej diety Twojego maluszka! Dzięki książce „Nowe alaantkowe BLW”, drugiej części bestsellerowej książki kucharskiej napisanej przez Joannę Anger i Annę Piszczek z myślą o rozszerzaniu diety niemowląt, przygotujesz dla swojej pociechy jeszcze więcej fantastycznych potraw, dzięki którym pozna ona najróżniejsze smaki, zapachy i tekstury jedzenia oraz nauczy się czerpać przyjemność z jedzenia!

Joanna Anger – z zawodu nauczycielka wychowania przedszkolnego – oraz jej przyjaciółka, Anna Piszczek – nauczycielka języka polskiego i historii – są szczęśliwymi mamami. Od imion ich pierworodnych pociech, Ali i Antka, powstał tytuł ich autorskiego bloga – „Alaantkowe BLW” – na którym od kilku lat dzielą się ze swoimi czytelnikami niezwykłymi pomysłami na potrawy zgodne z metodą rozszerzania diety dziecka BLW. Wspólnie wydały już książkę kucharską zatytułowaną po prostu „Alaantkowe BLW”, a teraz powracają z drugą częścią, w której znajdziemy kolejnych sto inspirujących receptur.

Czym jest metoda BLW? „Baby-led weaning”, po polsku zwany również „Bobas lubi wybór”, to sposób rozszerzania diety niemowlęcia od szóstego miesiąca życia, opracowany przez Gill Rapley i Tracey Murkett, zakładający naturalne wprowadzanie do jego jadłospisu pokarmów stałych. Najważniejsze jest w tym wszystkim to, by pozwolić dziecku samodzielnie podejmować wybory dotyczące tego, co i w jakich ilościach pragnie zjeść. Taki rodzaj żywienia dziecka ma wiele nieocenionych zalet – nie dość, że maluch uczy się nowych smaków, zapachów i kolorów, to jeszcze rozwija w sobie zdolności manualne, koordynację wzrokowo-ruchową i może wybierać te pokarmy, których naprawdę potrzebuje. Równocześnie zapobiega to przekarmianiu dziecka, co często ma miejsce, kiedy nadopiekuńczy rodzice karmiący je łyżeczką obawiają się, że maluch nie dojada. Metoda BLW została przetestowana na tysiącach dzieci i cieszy się coraz większą popularnością także w Polsce, szczególnie za sprawą Joanny Anger i Anny Piszczek, prawdziwych prekursorek tego ruchu w naszym kraju.

Po ogromnym sukcesie „Alaantkowego BLW” przyszedł czas na część drugą, dzięki której nie ma już najmniejszych szans, by do jadłospisu Twojej pociechy wkradła się nuda! W „Nowym alaantkowym BLW” znajdziesz mnóstwo rewelacyjnych pomysłów na śniadania, zupy, dania obiadowe, kolacje, desery i napoje, przygotowywane bez dodatku soli, cukru i innych, niepotrzebnych i szkodliwych składników, które Twój maluszek spałaszuje z wielką przyjemnością!

Wszystkie potrawy nadają się do jedzenia przez wszystkich członków rodziny, a przecież wspólne posiłki są jednym z głównych założeń metody BLW. Dodatkowo w „Nowym alaantkowym BLW” autorki umieściły również przykładowe jadłospisy, dzięki którym młodzi rodzice z łatwością opanują sztukę sukcesywnego wprowadzania pokarmów stałych do diety swojego maluszka każdego dnia. Przepisy zawarte w publikacji „Nowe alaantkowe BLW” są dodatkowo opatrzone odpowiednimi oznaczeniami, dzięki którym możesz bez trudu zidentyfikować te, które nadają się dla Twojego dziecka, nawet jeśli nie może ono spożywać np. glutenu, jajek czy nabiału.

OCEŃ JAKO PIERWSZY!

"Nowe alaantkowe BLW" wciąż czeka na pierwszą opinię.
Napisz co sądzisz o tym produkcie.