Glutenowe kłamstwo i inne mity o tym, co jemy (Okładka miękka)

Glutenowe kłamstwo i inne mity o tym, co jemy

Glutenowe kłamstwo i inne mity o tym, co jemy (Okładka miękka)

Oferta specjalna -22%

Chcesz kupić ten produkt, bo:

  • pozbędziesz się strachu przed niewidzialnym pseudo wrogiem - glutenem
  • książka poparta jest naukowymi faktami i badaniami
  • ta lektura z powodzeniem obala żywieniowe mity
Kup na prezent


„Levinovitz znów dopuszcza do głosu naukę i czyni to w odkrywczy sposób” – doktor Brian Wansink, autor Mindless Eating i Slim By Design


„Skuteczna riposta na psychozę strachu i obietnice bez pokrycia, którymi raczą nas szarlatani podający się za naukowców. Tę książkę powinien przeczytać każdy, kto rozważa zastosowanie restrykcyjnej diety albo zajmuje się leczeniem ludzi” – doktor Peter Gibson, dyrektor katedry gastroenterologii w klinice Alfred Hospital przy Monash University


„Levinovitz pokazuje nam, jak przestać się bać jedzenia. Każdy, kto interesuje się odżywianiem, powinien przeczytać tę książkę i odzyskać radość delektowania się smakiem potraw” – doktor Philip Zeitler, profesor pediatrii, wydział medycyny Uniwersytetu Kolorado


„Lekarstwo na żywieniowe demony. Poparta gruntownymi badaniami i niezwykle pouczająca książka” – doktor Jean Gunter

 


 

Uwolnij się od poczucia winy i zacznij na nowo cieszyć się tym, co jesz.


Cała prawda o soli, cukrze, tłuszczu, węglowodanach... i modnym ostatnio glutenie.


Nareszcie rozprawiamy się z żywieniowymi demonami współczesnego świata.


Ta wywrotowa książka dziennikarza naukowego obala mity, które zdominowały amerykański styl odżywiania, i pokazuje czytelnikom, jak uwolnić się od poczucia winy i na nowo pokochać jedzenie. Z pewnością rozbudzi kontrowersje wokół naszej obsesji na temat prawidłowego odżywiania.


Gluten. Sól. Cukier. Tłuszcz. Oto czarne charaktery amerykańskiej diety, a przynajmniej tak każą nam sądzić lekarze i specjaliści od żywienia. Ale naukowcy nie wydali jeszcze wiążącej opinii, tymczasem ludzie masowo eliminują z jadłospisu produkty zbożowe i syrop kukurydziany, gdyż zostali wprowadzeni w błąd. A prawda jest taka, że prawie wszyscy możemy wrócić do tradycyjnych burgerów i nic złego się nam nie stanie.


Pamiętacie czasy, kiedy najgroźniejszym wrogiem było masło? A teraz wróciło do łask. Może pamiętacie, że dieta Atkinsa kiedyś cieszyła się popularnością, potem skazano ją na potępienie, a potem znów oczyszczono z zarzutów. Być może zastanawiacie się, czemu wszyscy wasi przyjaciele ograniczają spożycie soli albo stosują dietę jaskiniowca, a może nawet nosicie się z zamiarem odstawienia produktów zbożowych.


Książka ta jest wybawieniem dla czytelników cierpiących na rozchwianie żywieniowe. Tak samo jak tysiąc lat temu naukowcy i lekarze wiedzą zdumiewająco mało o prawidłowym odżywianiu, chociaż Amerykanie wydają miliony dolarów i poświęcają mnóstwo czasu ulegając obsesji na punkcie zdrowego jedzenia.

 

OCEŃ JAKO PIERWSZY!

"Glutenowe kłamstwo i inne mity o tym, co jemy" wciąż czeka na pierwszą opinię.
Napisz co sądzisz o tym produkcie.