Fotografia smaku (Okładka twarda)

Fotografia smaku

Fotografia smaku (Okładka twarda)

Oferta specjalna -22%
Fotografka boska gotuje, a Mistrz kina rozbudza apetyt. Na dwadzieścia cztery wykwintne, swojskie, kresowe i egzotyczne obiady. Na zapomniane smaki i zapachy z babcinych stołów, na evergreeny podane klasycznie i autorsko. Na pyszne spędzanie czasu przy stole.

Fotografia smaku, czyli 24 obiady dla tych, którzy lubią i nie lubią przyjmować gości to sprawdzone przepisy Zofii Nasierowskiej doprawione pysznymi felietonami kulinarnymi Janusza Majewskiego. Na potrawy, którymi delektowali się sławni goście pensjonatu w Laśmiadach, a wcześniej domu przy Fortecznej, słynącego z najlepszych przyjęć na Żoliborzu.

Pasztety, bliny, tobołki, faszerowane jaja,
szczawiowa, grzybowa, koperkowa, żur,
befsztyki, eskalopki, pierogi, zrazy,
kremy, torty, sorbety, pączki i ptyś

Palce lizać! I czystymi odkrywać kolejne sekrety!



Zofia Nasierowska – „Annie Leibovitz Peerelu”, najbardziej wzięta portrecistka gwiazd lat 60. i 70. Każdy chciał mieć zdjęcie od Nasierowskiej i… zostać u niej na obiedzie. Rzuciła fotografię dla kuchni. Jej dobry smak wychwala każdy, kto u niej gościł.

Janusz Majewski – lwowiak, pisarz, scenarzysta, arystokrata kina, reżyser CK Dezerterów, Zaklętych rewirów, niedawnej Małej matury 1947, lubiący dobrze jeść mąż Zofii Nasierowskiej.

OCEŃ JAKO PIERWSZY!

"Fotografia smaku" wciąż czeka na pierwszą opinię.
Napisz co sądzisz o tym produkcie.